Könyvkiadás, kézirat beküldése

Könyvkiadás, kézirat beküldése

A Marysolbooks szívesen várja kezdő írók jelentkezését is. Lapul egy kézirat a fiókodban?

Ha van egy jó kézriatod olvasd el az alábbiakat és küldd el a kézirat egy részét, vagy egészét az : kezirat(kukac)marysolbooks.com – ra.!

Tudjuk hogy íróvá válni nagyon nehéz. Jó íróvá pedig még nehezebb.
A kiadónál számos tehetséges szerkesztő, lektor, olvasó szerkesztő és tördelő segíti munkádat.
Ne feledd, mi arra törekszünk hogy ne csupán a könyved jelenjen meg. Mi arra törekszünk, hogy az olvasóid kíváncsiak legyenek a következő könyvedre! – és ez a nagy különbség a többi kiadó, és a Marysol könyvkiadó között.

A könyv kiadása -láthatod így nálunk több szereplős játék. Ahhoz hogy egy igazán jó olvasható könyv kerüljön az olvasó kezébe, nem elég csupán, ha rendelkezel egy jó kézirattal, de ez elengedhetetlen. A kézirat tartalmazzon valami pluszt, valami érdekes és egyedi ötletet, bátran tedd bele a gondolataidat, hiszen ettől válik majd a könyved is azzá amivé szeretnéd: keresett, olvasott mai irodalom.

Elsődlegesen az elküldött kéziratod olvasó szerkesztőhöz kerül, aki eldönti, beleillik-e a kiadó profiljába, érdemes-e foglalkozni a sztorival, illetve akad e komolyabb módosítandó dolog a kéziraton. Ezután egyeztetünk.

A következő lépés a szerkesztővel való munka, ami egy folyamatos visszacsatoláson alapuló munka az író és a szerkesztő között. Javításra kerülnek a szemantikai, helyesírási és néha a tartalmi helyesbíteni valók is.  Ez, bármilyen furcsán is hangzik lehet hogy több hónapot vesz igénybe, még a régi motorosoknak is.  Ám ez nagyon fontos momentum. Ez teszi ugyanis a könyvet könnyen, jól olvashatóvá, pörgőssé, érdekessé, olyanná amire a jelen piac vágyik.

Ezekkel együtt elindul egy borító tervezési folyamat, valamint a könyv megjelenése előtt egy olvasói felmérés. Tesztolvasók kapják meg a kéziratot és mondanak róla véleményt. Bevallom nem mindig könnyű folyamat ez, de minden esetben előre visz  az írói léted során. Ez segít hozzá ugyanis, hogy a könyvedet el is olvassák, sőt várják a következőt.

A szerkesztés után még egy olvasói vélemény, egy utolsó körös ellenőrzés, majd nyomdai előkészítés, tördelés következik. A tördelés közben – több szem többet lát – szerkesztés, még egy átnézés.

Ezek után az anyag a nyomdába kerül. Az előzetes terjesztői igényfelmérés alapján legyártott példányszám legyártásra kerül. A nyomdai költségek nagyban függnek a példányszámtól.

Látod ha van egy jó kéziratod, azon még sok ember dolgozik, gondozza, hogy sok ezer ember kezében szülessen újjá egy igazi élménnyé.

Könyvkiadással kapcsolatban több lehetőséget választhatsz.

Ezen felül az előzetesen meghatározott példányszám nyomdai költségei számolódnak fel, amit természetesen egyeztetünk a nagykerekkel. Az eladott példányok után pedig százalékos részesedést kapsz. – A super csomagban 20 db könyvet kézhez is kapsz!

 

 

 

 

A kiadó nagy példányszámú könyvek megjelentetését célozza meg elsősorban, és a nagy bolti terjesztést. Ezért a legelső nyomást 500-1000 példánnyal kezdjük. Ofszet nyomdákkal dolgozunk ami jelentősen kedvezőbbé teszi a nyomdaköltségeket ezekben a nagy példányszámokban. Ez azt jelenti, ha leszerződsz a kiadónkkal könyveid elérhetőek lesznek az összes nagy könyvesboltban, Líra, Libri, Bookline, Book24, Álomgyár, Alexandra… boltjaiban, bolthálózataiban és online felületein, valamint 50 kisebb könyvesboltban is, idehaza és a határon túli magyar könyvesboltokban is.

 

Váltsd valóra álmaidat, kezdj neki még ma írói karrierednek! Lásd vissza a könyvedet a boltok kirakatában!

Ha már van kiadott könyved és ismert és elismert író vagy, egyéni megállapodást is köthetsz a kiadóval.

Várjuk a jelentkezésed, hogy egyedi alkotásodat együtt vihessük sikerré!

Kézirat beküldése az alábbi emalicmre lehetsgéges:

Cart
Your cart is currently empty.