Könyvkiadás, kézirat beküldése

A Marysolbooks szívesen várja kezdő írók jelentkezését is.

Ha van egy jó kézriatod olvasd el az alábbiakat és küldd el a kézirat egy részét, vagy egészét az : kezirat(kukac)marysolbooks.com – ra.!

Tudjuk hogy íróvá válni nagyon nehéz. Jó íróvá pedig még nehezebb.
A kiadónál számos tehetséges szerkesztő, lektor, olvasó szerkesztő és tördelő segíti munkádat.
Ne feledd, mi arra törekszünk hogy ne csupán a könyved jelenjen meg. Mi arra törekszünk, hogy az olvasóid kíváncsiak legyenek a következő könyvedre! – és ez a nagy különbség a többi kiadó, és a Marysol könyvkiadó között.

A könyv kiadása -láthatod így nálunk több szereplős játék. Ahhoz hogy egy igazán jó olvasható könyv kerüljön az olvasó kezébe, nem elég csupán, ha rendelkezel egy jó kézirattal, de ez elengedhetetlen. A kézirat tartalmazzon valami pluszt, valami érdekes és egyedi ötletet, bátran tedd bele a gondolataidat, hiszen ettől válik majd a könyved is azzá amivé szeretnéd: keresett, olvasott mai irodalom.

Elsődlegesen az elküldött kéziratod olvasó szerkesztőhöz kerül, aki eldönti, beleillik-e a kiadó profiljába, érdemes-e foglalkozni a sztorival, illetve akad e komolyabb módosítandó dolog a kéziraton. Ezután egyeztetünk.

A következő lépés a szerkesztővel való munka, ami egy folyamatos visszacsatoláson alapuló munka az író és a szerkesztő között. Javításra kerülnek a szemantikai, helyesírási és néha a tartalmi helyesbíteni valók is.  Ez, bármilyen furcsán is hangzik lehet hogy több hónapot vesz igénybe, még a régi motorosoknak is.  Ám ez nagyon fontos momentum. Ez teszi ugyanis a könyvet könnyen, jól olvashatóvá, pörgőssé, érdekessé, olyanná amire a jelen piac vágyik.

Ezekkel együtt elindul egy borító tervezési folyamat, valamint a könyv megjelenése előtt egy olvasói felmérés. Tesztolvasók kapják meg a kéziratot és mondanak róla véleményt. Bevallom nem mindig könnyű folyamat ez, de minden esetben előre visz  az írói léted során. Ez segít hozzá ugyanis, hogy a könyvedet el is olvassák, sőt várják a következőt.

A szerkesztés után még egy olvasói vélemény, egy utolsó körös ellenőrzés, majd nyomdai előkészítés, tördelés következik. A tördelés közben – több szem többet lát – szerkesztés, még egy átnézés.

Ezek után az anyag a nyomdába kerül. Az előzetes terjesztői igényfelmérés alapján legyártott példányszám legyártásra kerül. A nyomdai költségek nagyban függnek a példányszámtól.

Látod ha van egy jó kéziratod, azon még sok ember dolgozik, gondozza, hogy sok ezer ember kezében szülessen újjá egy igazi élménnyé.

Könyvkiadással – Szerzői magánkiadással kapcsolatban több lehetőséget választhatsz.

 

 

 

Ezen felül az előzetesen meghatározott példányszám nyomdai költségei számolódnak fel, amit természetesen egyeztetünk a nagykerekkel. Az eladott példányok után pedig százalékos részesedést kapsz. – A super csomagban 50 db könyvet kézhez is kapsz!

 

A kiadó nagy példányszámú könyvek megjelentetését célozza meg elsősorban, és a nagy bolti terjesztést. Ezért a legelső nyomást 500-1000 példánnyal kezdjük. Ofszet nyomdákkal dolgozunk ami jelentősen kedvezőbbé teszi a nyomdaköltségeket ezekben a nagy példányszámokban. Ez azt jelenti, ha leszerződsz a kiadónkkal könyveid elérhetőek lesznek az összes nagy könyvesboltban, Líra, Libri, Bookline, Book24, Álomgyár, Alexandra… boltjaiban, bolthálózataiban és online felületein, valamint 50 kisebb könyvesboltban is, idehaza és a határon túli magyar könyvesboltokban is.

 

Váltsd valóra álmaidat, kezdd el még ma írói karriered! Lásd vissza a könyvedet a boltok kirakatában!

Ha már van kiadott könyved és ismert és elismert író vagy, egyéni megállapodást is köthetsz a kiadóval.

Várjuk a jelentkezésed, hogy egyedi alkotásodat együtt vihessük sikerré!

Ne feledd ,a kéziratokat ide várjuk: