Vitényi Tímea

Vitényi Tímea

Vitényi Tímea vagyok író, reménytelen romantikus és álmodozó.

 

Mindig is élénk volt a fantáziám és imádtam történeteket kitalálni. Már óvodás koromban lefekvéskor testvéremet szórakoztattam történeteimmel, de a barátaim is imádták és kérték a folytatást, amikor megosztottam velük.

14 éves voltam, amikor engem is beszívott az anime/manga világ, majd megírtam álnéven első fanfiction-öm. Nem volt egy mestermű, nem is elismerésért írtam, csak meg akartam osztani másokkal, ami bennem van, mégis imádták olvasni és mindig türelmetlenül várták a folytatást. Fiatal lányként ekkor kezdtem érdeklődni a „felnőtt” dolgok iránt, amit akkor még csak írásaimban tudtam kiélni, így már ekkor is +18-as besorolást kapott történetem.  15 évesen elkezdtem kereskedelmi iskolámat és írtam meg második történetem, majd 17 évesen a harmadikat és a negyediket, miközben nyáron diákmunkásként dolgoztam egy boltban. Azután felnőttem és beszippantott a munka szövevényes és néha lélekölő világa. Nem sokkal később pedig, a pandémia is keresztülhúzta számításaimat. A Főnix -történet azonban már akkor érett bennem.

Talán a sors akart üzenni, amikor újra találkoztam régi barátaimmal, akiket még írásaimon keresztül ismeretem meg, majd egyikőjük szájából elhangzott két mondat, ami valamiért azonnal fejembe ragadt: Miért nem írsz már többé? Imádtam olvasni a történeteidet, pedig egy könyv sem tud lekötni. Elgondolkodtam kérdésén. Jó ideje már próbált felszínre törni agyam hátuljába száműzött álomvilágom, de minduntalan elnyomtam a „felesleges” gondolatokat. Kísértésbe estem.

28 évesen elővettem laptopomat és megszületett A főnix leánya, melyben a képzelet és a valóság tökéletes egyensúlyban keveredik. Az olvasó leplezetlenül láthat bele olyan témákba, melyről nem mernek vagy nem akarnak beszélni az emberek.

 

Cart
Your cart is currently empty.