Adriana Tanner

Adriana Tanner

 

 

 

Adriana Tanner vagyok. Nem ezen a néven láttam meg a napvilágot, ám nagyjából egybecsengő valódi nevem tükörfordítása az írói nevemmel.

Nem sok gyerek van, aki már egészen kicsi korában tudja mit akar csinálni. Én már 10 évesen tudtam, hogy filmezéssel akarok foglalkozni. Forgatókönyveket írtam, és apukámtól rendezői csapó táblát kértem szülinapomra. Ő lelkesen meg is csinálta nekem, a mai napig megvan a fából készült szerkezet.

Ezeken a forgatókönyveken ma könnyesre nevetem magam, de a lényeg, hogy már akkor tudtam mivel szeretnék foglalkozni.
Csakhogy a kilencvenes években járunk, ráadásul Magyarországon, így szembenéztem a realitással és eltemettem magamban ezt a vágyat. Teltek-múltak az évek és teljesen más irányba sodort az élet. Vállalkozó lettem, családot alapítottam és szép lassan megfeledkeztem az írásról és az álmaimról.

Egészen 2020-ig, amikor jött a covid. Hosszú hetekre bezárkóztunk a házainkba és rettegve vártuk hogy sorra kerüljünk. Egyik reggel egy történettel a fejemben ébredtem. Olyan volt akár egy álom vagy egy látomás, filmszerűen pergett le előttem az egész. Írni kezdtem, lassan, minden nap 1-2 sort. Néhány hónap múlva egy kész történetté állt össze a könyv, így született meg az Anxiety – magyarul – szorongás című krimi. Eltelt egy újabb év, amikor szinte semmit nem írtam. Majd egyszer csak egy újabb “flash” jelent meg előttem, amikor írok, a történeteket filmként látom magam előtt. Ekkor kezdtem bele az Öt nap L.A – ben című kéziratba. Ehhez mindössze két hét kellett és teljesen más hangvételű romantikus történet született belőle. Az Öt nap nagyon kedves a szívemnek, mert Sarah személyiségét a sajátomról mintáztam, így minden érzést átéreztem és átéltem írás közben, vele nevettem és sírtam.

Megrázó és egyben felemelő tapasztalás volt. A könyv két negyvenes éveiben járó “újrakezdő” szenvedélyes szerelmének történetét és viszontagságait írja le. A közöttük szövődő viszony pikáns részleteit szókimondóan tálalom.

Cart
Your cart is currently empty.