Íróink

 

MARYSOL K’OWES

“Kitalálhattátok, nem Marysol K’Owes-ként láttam meg a napvilágot.  Ám írói álnevem pontosan valódi nevem karakterének anagrammája. Így könnyen és gyorsan fogadtam el létem ezen alakját, teljes egységben azonos vagyok vele. Gyerekkorom óta írok, kis általános iskolás voltam, amikor először egy novellám megjelent egy újságban.  Azután egy nem túl kedves irodalomtanár azzal a váddal illetett nyilvánosan, hogy nem én írok, hanem biztosan anyukám.

Anyám hiába ment be az akkori érában teljesen szokatlanul az iskolába, és röhögött bele a tanár képébe, tisztázva ezzel engem, akkor már eltört bennem valami. Továbbra is írtam, de már semmi kedv és lelkesedés nem volt benne. Elveszett a pezsgés, ami az akkori gyermeki énemet sokáig áthatotta. Majd a pezsgéssel együtt eltűntek az írásaim is. Néhány vers született még a kiskamasz szerelmes időszakomban, később némi hevenyészett napló, de ezen kívül eltűnt belőlem a vágy az írásra. Annyira, hogy közgazdász lettem. Érzitek mennyire más energia ugye? Ám nem bántam meg, szerettem közgazdászként is dolgozni. De valami hiányzott.

A pezsgő érzés visszajöttére sokat kellett várnom. Pontosan akkor érkezett vissza, amikor megszületett a lányom. Szerencsésnek mondhattam magam, hiszen nagyon jókat aludt már aprócska korától, így az itthon keletkezett hirtelen időmet nem folytonos takarítással, hanem írással kezdtem el kitölteni. Hálás vagyok a gyerekemnek és a páromnak is, hogy ezt azóta sem rótták fel nekem. Ennek most már lassan tizenkét éve, azóta rendületlenül jelennek meg könyveim.

A krimik igazán lebilincselő témák számomra. Egyszerre izgalmasak, romantikusak és láttatnak valami lélekben megbúvó tanulságokat. Ez egy különhatárolt izgalmas, vicces, ijesztő és egyben összetartó világ, ahol szenzációs kalandozni. Olyan lehetőségek ezek egy író számára, hogy én sem bírtam ellenállni a kihívásnak, csatlakoztam ehhez az igen jó, inspiráló írócsapathoz krimijeimmel.

Amikor krimit írok, igazán érzem azt a pezsgést és lelkesedést, a másik világ izgalmait és érzéseit, ezért vigyázz! A Marysol K’Owes krimik olvasása – Townsville-i történetek könyvsorozatom minden egyes része – végzetes hatással lehetnek rosszkedvedre!”

 

 

Amit rólam írtak:

“Marysol K’Owes olvastat. Részletgazdag képi világával eléri, hogy filmként peregjenek az események minden olvasó előtt. ”

“A négy barátnő nem mindennapi történetének első kötete a fiatalabb generációnak is tökéletes olvasmány.”

” A magyar Agatha Christiet találhatjátok minden egyes oldalon, képi világa olyan magával ragadó”

” Nem unatkozunk egyetlen oldalon sem. Vagy szerelem, vagy gyilkosság, valami mindig történik.”

 

 

 

SOL RAYOND

Mexikói származású spirituális író.

Élete kevéssé spirituális síkon kezdődött. Mérnökként kezdte életét, ám hamar kiábrándult a tudomány anyagközpontúságából. Saját szellemi útjára lépve önállóan olvasta és foglalta szintézisbe a nyugati és keleti tudományos, filozófiai és pszichológiai irányzatokat. A világot úgy értelmezi, hogy a tettei egy speciális ok-okozati rendszerben hatnak vissza életére. Ezt hívhatjuk „sors”-nak vagy „isteni elrendelés”-nek. A spirituálisan gondolkodó író szerint szerint a világnak vannak az érzékszerveink számára rejtett dimenziói és összefüggései, amelyek ugyanolyan erős hatással lehetnek létünkre, mint a környezetünk érzékelhető része. Ezért képesek vagyunk a sajt körülményeink teljes befolyásolására, módosítására.
Könyveiben a különböző spirituális felfogáson alapuló nézeteket adja t kötetlenül, kellemesen olvasható formában, igen hasznosan. Gyakorta feladatokkal, közérthető gyakorlatokkal adja át a tudást és az információt az olvasói számára.

Amit Sol-ról írnak:

” Hihetetlen de működik. Elképesztő…”

“Végre egy olyan könyv, amit értek. A feladatok gyakorlatiassága meglepő…”

“Segített kilépnem egy évek óta mérgező kapcsolatból. Szabadnak érzem magam, hogy végre önmagamat választottam. Ez a könyv állt mellettem.”

” Őszintén megmondom pozitív csalódás.Nem vagyok egy spiri alak, de a munkahelyem rendkívül stresszes. A feleségemtől megkaptam ezt a könyvet. Egyik este elkezdem olvasni. Már az első fejezetben olyan gyakorlati tanács fogadott, amit megfogadtam. Másnap bementem a munkahelyemre és használtam ezt a tanácsot, úgy tettem ahogy Sol Rayond javasolta. Hát hogy eddig min idegeskedtem.. nem is tudom, de sokkal könnyebb volt. Azóta csinálom a többi feladatot is.”