Székely Nagy György

Székely Nagy György

Székely Nagy György: EZ ÉN VAGYOK

1959-ben még a múlt században születtem, mint egyetlen gyermeke szüleimnek. Azt hiszem 12 éves voltam, mikor először dolgoztam gépkocsivezető apám mellett. Akkoriben se pénz se hely nem volt arra, hogy nyaraljak valahol. Az én szüleim mindig dolgoztak és mindig a pénzen veszekedtek. Senki nem mesélt nekem.
A tévéből ismertem meséket.
Aztán mikor már tudtam olvasni, akkor magamnak meséltem.
Már akkor is sokat olvastam.

Az első siker: egy irodalom dolgozat Búvár Kund-ról tíz évesen. Aztán a Magyar Rádió Diákhumor pályázata, mint résztvevő. Nem nyertem, de legalább egy poénom elhangzott. Akkor megkérdezték: Te mindig ilyen hülye vagy? És én őszintén feleltem: Igen. Ezt a mai napig tartom. Aztán sok mindennel és sok mindenhol próbálkoztam, könyvkiadás, szerkesztés, kis és nagykereskedelem, hipermarket. Még csak lábjegyzet nem voltam egy könyvben, de nem adom fel a reményt, a jövő bármit tartogathat nekem.Persze írtam én folyamatosan, csak nem törekedtem vele sehova, senkinek.

 A munka 44 éve a mindennapjaimnak a része. Aztán iskolák, érettségi, amit apám már nem élt, meg pedig nagy álma volt. Nem vettek fel az egyetemre, ezért egy könyvesboltban kezdtem dolgozni és ezt úgy 38 éven keresztül tettem folyamatosan. Két munka között azért elvégeztem egy főiskolát és egy egyetemet. Olyasmibe is belevágtam, amihez nem értettem, ilyen volt a könyvkiadás, de nem bántam meg, mindent ki kell próbálni, egyszer élünk. A rövid életű kiadónál két könyvem is megjelent 1994-ben és 95-ben. A STAR WHY és A RÖPPENCS paródiák.

Pár évenként újra tanultam a szakmát, attól függően éppen hol dolgoztam. Nagyon sokáig kaptam kéziratokat, hogy véleményezzem, javítsak bele, segítsek benne. Némelyiket újra írtam. 2008-ban a válásom után megtaláltam Őt, akit nekem rendelt az élet. Mikor először megláttam az Isten megpaskolta vállam: Ő az fiam! Úgy lett.

2015-ben vettünk egy nagy levegőt és  kiköltöztünk Angliába.  Ötvenhat évesen egy teljesen új életet kezdeni négy bőrönddel egy másik országban, akkora buli, hogy nem lehetett kihagyni. Más élet, más szemlélet, más világ. Azóta itt ÉLÜNK és itt születnek a könyveim.

 

 

 

 

 

Cart
Your cart is currently empty.