Renáta W. Müller

Renáta W. Müller

Renáta W. Müller vagyok, Svájcban élő, magyar írónő. Budapesten születem, iskolámat is ott végeztem, és az idegenforgalmi szektorban tevékenykedtem, mielőtt külföldre költöztem.

Renáta W. Müller
Renáta W. Müller

2014-ben magánkiadásban jelent meg legelső könyvem, melyet a mai napig számos romantikus/erotikus zsánerbe sorolható regény követett.

Szenvedélyes történetmesélőnek vallom magam, de arra a kérdésre, hogy ez a kaland miként kezdődött, nem is olyan könnyű a válasz. A könyvek mindig jelen voltak az életemben, mert már gyerekkoromban is elvarázsolt az olvasás. Legelőször Emily Brontë remekműve, az Üvöltő szelek és Charlotte Brontë Jane Eyre regénye vett le igazán a lábamról. Tiniként Jane Austen romantikus történetei kerítettek hatalmukba, illetve imádtam Victor Hugo A párizsi Notre-Dame című művét és Alexandre Dumas kalandregényeit is. Írni mégis csak késő felnőtt koromban kezdtem. Az írás – egy komplett regény létrehozása – nagy önfegyelmet és rendszerességet igényel, amire az embernek meg kell érnie, én pedig köztudottan későn érő típus vagyok. Meglehet, hogy végül a tudatalattim volt az, ami rákényszerített, hogy nekikezdjek, és egy

hihetetlenül intenzív, életszerű álom formájában jött az ötlet a legelső regényemhez. 4 éven át dolgoztam rajta, és amikor teljesen naivan, tapasztalatlan kezdőként magánkiadásban megjelentettem, még nem gondoltam, hogy ez egy nagyon hosszú utazás kezdete lesz. Minél többet gondolkodom rajta, annál inkább úgy érzem, hogy a könyvírás szükségképpen jelent meg a sorsomban. Az életemnek egy oly szakaszában bukkant fel, amikor nagy változás állt be, és úgy éreztem nem tudok megfelelni a kihívásnak. Amikor személyiségemből adódóan alkalmatlannak éreztem magam egy feladatra, kellett valami, amiben jó vagyok. Egy tevékenység, amiben az ’átlagosnál’ többet tudok létrehozni. Olvasóim szeretet bizonyítja, hogy sikerült.

Nincs olyan része a könyvkészítésnek, amelyiket ne élvezném. Ha tudom, hogy az egész napomat írással tölthetem, az már kora reggel boldoggá tesz. A szerkesztés része is izgalmas, mert ilyenkor fontos visszajelzés érkezik egy hozzáértő személytől – szerkesztő – a kézirattal kapcsolatban. Alakítunk, változtatunk rajta, mint egy nyers szobron, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a végeredmény. A borítótervezés részét meg egyenesen imádom. Nagyon fontos számomra, hogy a megfelelő köntösbe kerüljön a könyvem, ami méltóképpen képviseli a lapok között rejtő történetet. Amikor pedig a folyamat végén a kezembe vehetem a hónapokig, gyakran évekig tartó munkám eredményét egy nyomtatott könyv formájában, az maga a csoda.

Ami a közeljövőt illeti, nagy fába vágtam a fejszét, mert életemben először egy fantasy sorozaton dolgozom. Ezt a munkát nagyobb kihívásként élem meg, mint az összes előző regényem írását, hisz most játszom istent legelőször abban az értelemben, hogy nekem kell felépíteni egy világot, és megteremteni annak a lakóit a semmiből. Azt nem mondom, hogy nem lesz benne romantika, azt meg pláne nem ígérem, hogy erotika mentes lesz, DE egy kitalált fantáziavilág ad majd otthont a képzeletbeli szereplőimnek.

Eddig megjelent regényeim:

7 év után

Függőségben

TestVÉR sorozat 1-2

Maffia sorozat 1-2-3-4

A lázadó sorozat 1-2-3-4

A hírnév ára

Bűnös

Cart
Your cart is currently empty.